Om klubben

Drive Badmintonklubs historie

Dansk Vandrelaug's Badmintonklub

Klubben har sine rødder tilbage fra 1. august 1964 på baner i Sct. Jørgenhallen i udkanten af Frederiksberg. Dengang var Drive Badmintonklub under Dansk Vandrelaug's Københanvsafdeling og hed derfor Dansk Vandrelaug's Badmintonklub. I løbet af få år blev det den største klub under Københavnerkredsen.

I slutningen af 60'erne var Danmarksmesteren Lizbeth von Barnekow træner, og der blev stiftet træningslejre på Gerlev Idrætshøjskole, hvor blandt andre Flemming Delfs og Elo Hansen var spillende trænere. Herlufsholm-lejre blev etableret, hvilket stadigt gør sig gældende den dag i dag. I 1968 blev ungdomsafdelingen grundlagt. I 1974 havde klubben over 500 medlemmer, hvilket krævede bedre træningsfaciliteter. 

Mariendalshallen

I 1984, kort efter klubbens 20 års jubilæum, blev Mariendalshallen indviet. Klubbens medlemstal var stadig stigende, hvilket gik hånd i hånd med niveauet. Førsteholdet var i 1989 at finde i Københavnerkredens serie 2. Det udviklede sig og i 1997 var klubben repræsenteret i 2. division. 

... Drive Badmintonklub

1995 besluttede klubben at melde sig ud af Dansk Vandrelaug. Det krævede et nyt navn og et nyt logo, og i 1996 ved en ekstraordinær generalforsamling blev det vedtaget, at klubben skulle gå under navnet "Drive Badmintonklub", som vi hedder den dag i dag. 

I dag har vi over 400 medlemmer fordelt over ungdoms-, senior- og motionistafdelinger. I ungdomsafdelingen har vi turneringsaktive hold fra U11-U15. I seniorafdelingen har vi 8 turneringsaktive hold, hvoraf de øverst placerede 6 hører til seniorafdelingen og de 6.- og 7.-holdet hører til motionistafdelingen. Derudover har vi adskillige 40+ og 50+hold, samt et enkelt 60+hold. Vi er den største og førende badmintonklub i Frederiksberg Kommune, og konkurrer med toppen af badmintonklubber i København.